Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнала ръчна спирачка и лечение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Момчета, колата тръгна! Сама се оправи сутринта. Благодаря на всички за помощта.!
    Alfa Romeo 156

Comment

Опа,
      и аз се прецаках - по навик съм дръпнал ръчната снощи и днес сутринта ходих с такси на работа.Довечера ако не е отпуснала да залея ли барабаните с гореща вода или е възможно да стане още по-лошо ако и тая вода после замръзне?
      Alfa 156
      ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
      sigpic

Comment

По принцип замръзват жилата, не накладките...
        От стари, напукани, протрити брони и гумени маншончета на жилата влиза влага и гняс и замръзва дотолкова, че силата на пружините не е достатъчна да върне ги в изходно положение. Та вкарване в отоплен гараж, обдухване с топъл въздух, опит за раздвижване/сгъване/разгъване на ръка би помогнало...
        Налкадките могат да замръзнат, ако са наводнени насила, но пък и да е там проблема, ще се размарзят след съвсем кратко каране от отделената температура при триенето. Но ако е от жилата - много е вероятно първо да се опекат накладките и да си заминат лагерите на главините, преди жилата да отпуснат...
        '03 Suzuki DL1000 V-Strom
        '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
        '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
        '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

От личен опит - няма лечение на този проблем, освен смяна на жилата. То не беше гореща вода, не беше размразяващ спрей..глупости! Вече втора зима не се занимавам с глупости ))

sigpic
          Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
          http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Ужас...следобяд ще опитам да я размърдам напред назад малко.Ако сваля гумите и раздърпам с клещи жилото от там?По принцип под гумата, от към вратите, се вижда маркуч или жило, дали това са жилата за да ги понагрея с нещо?Че не ми се вика репатрак края на месеца
            Alfa 156
            sigpic

Comment

Със сешоар става бързо .Ако няма ток пробвай с влачене на задните колела до най близкото място с ел.ток.

Comment

Колеги и аз го имах този проблем преди месец като беше -10 просто отскочих до близкич магазин взех няколко касшона и запуших от всякаде притока на въздун между купето и земята запалих колата и за около час при -10 направи температурата доста над 0 понеже ми се размрази ръчната и от тогава аз съм ч замразил за зимата

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

И при мене е така,явно това е всеобщ проблем,докато не си сменим жилата на ръчните с нови!
                  Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                  Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                  Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                    Ужас...следобяд ще опитам да я размърдам напред назад малко.Ако сваля гумите и раздърпам с клещи жилото от там?По принцип под гумата, от към вратите, се вижда маркуч или жило, дали това са жилата за да ги понагрея с нещо?Че не ми се вика репатрак края на месеца
                    Слетобяда пусни ръчната и я размърдай, би трябвало да я отпусне, и дойде ли зима никаква ръчна а само на скорост
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Е вече се опарих и знам Иначе сутринта пуснах ръчната и я оставих на скорост, белким пружината я дръпне като се поразледи.Дано само да държи задната скорост, че излизам директно на булеварда напряко
                      Alfa 156
                      sigpic

Comment

Бръкни под колата, хвани жилото и го дърпай/огъвай, обикновено помага. Е малко е мизерия, ама няма как. И ако не искаш да имаш проблеми повече - нови жила. Аз така направих и досега ядове никакви.
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Току що приключи борбата.Полях с вряла вода зад и в задните колела, размърдах напред - назад малко 5-6 пъти и отпусна.Направих няколко обиколки на квартала да се поизпари водата за да не замръзне.Не миришеше на изгоряло и я оставих така.Ръчната обаче си се движи свободно без съпротивление, утре тичам да сменям жилата...

едит: Повозих се 20-тина минути из квартала и ръчната се оправи съвсем.Това с врялата вода на минусови температури сега като се позамисля не е много добре, даже се чудя защо го направих, но факт е, че проработи...
                          Last edited by StanG; d.m.y г., 21:43.
                          Alfa 156
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от glock26 Покажи съобщение
                            Втори ден без кола, нищо не става-като гледам времето май ще чакам пролетта.
                            Пробвай с леко тръгване на задна и после пак непред, така няколко пъти, ак оне се отпусня заначи нещо не е добре.
                            IKL

Comment

Колега, темата е от лани
                              Иначе смяна на жилата му е майката!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X